Tatuoinnin Hoito Ohjeet - Inky Vibes Tattoo

Tatuoinnin Hoito Ohjeet

xba0olrZ97bYi2EDRA9qY0nF.png

TATUOINNIN AIKAJALA

Varmistaaksesi optimaalisen paranemisen, aloita ihosi hoito vähintään kaksi viikkoa ennen käyntiäsi. Käytä SPF50+ aurinkovoidetta päivittäin ja vältä pitkäaikaista altistumista auringolle. Pidä alue kosteana. Vältä alkoholia ja verta ohentavia lääkkeitä ennen istuntoa. Säilytä terveellinen ruokavalio ja pysy hyvin nesteytettynä.

Paranemisprosessi käsittää tyypillisesti kolme vaihetta:

1. Tulehdus (päivät 1-3):
   - Ensimmäiset 48–72 tuntia voivat sisältää turvotusta, arkuutta ja punoitusta tatuoinnin ympärillä. Veren tai musteen vuoto on normaalia

2. Näkyvä palautuminen (päivät 4–14):
   - Odota kutinaa, rupia tai hilseilevää ihoa, kun kehosi paranee aktiivisesti. Vältä kaikkia toimia, jotka voivat häiritä ihoa tämän vaiheen aikana.

3. Näkymätön palautuminen (päivät 14-30):
   - Kolmannella viikolla visuaaliset paranemisen merkit ovat täydellisiä, vaikka väri saattaa aluksi näyttää hieman himmeältä. Täysi eloisuus palautuu yleensä kuukaudessa. Tatuoinnin alla oleva rakenneuudistus jatkuu kolmesta kuuteen kuukautta tapaamisen jälkeen.

Tatuoinnin teknisesti täydellinen paranemisaika on kolmesta kuuteen kuukautta, mutta jälkihoito on ensisijaisesti tärkeää ensimmäisten 30 päivän aikana. Näin hoidat uutta tatuointiasi paranemisvaiheen aikana:

Päivänä:
- Anna muovikääreen olla päällä vähintään tunnin tai kaksi tatuoinnin jälkeen sen suojaamiseksi. Sitä ei tarvitse käyttää uudelleen jälkeenpäin.

1-48 tuntia:
- Puhdista antibakteerisella liuoksella ja haalealla vedellä. Vältä saippuaa tai vartalonpesua ja kuivaa sitten varovasti.

48 tuntia - 14 päivää:
- Levitä jälkihoitobalsamia kahdesti päivässä kahden viikon ajan.

Minimoi tatuoidun alueen altistuminen auringolle ensimmäisten 30 päivän aikana. Lisäksi on olemassa tiettyjä toimenpiteitä tatuoinnin jälkeisen tatuoinnin välttämiseksi, koska ne voivat vaikuttaa merkittävästi paranemisprosessiin:

VÄLTETTÄVÄT ASIAT TUORELLA MUSTEELLA

1. Auringolle altistuminen:
   - Suora auringonvalo voi haitata paranemista ja nopeuttaa haalistumista. Peitä tuore tatuointisi, kun altistut auringolle alkuaikoina. Kun se sulkeutuu kokonaan, käytä suojaukseen SPF15+.

2. Tuoksuva saippua:
   - Valitse hajusteeton, antibakteerinen saippua kahdesti päivässä tapahtuvaan pesuun.

3. Parranajo:
   - Vältä ajelemasta tatuoitua aluetta parranajolle ensimmäisen paranemiskuukauden aikana.

4. Kosketus/raapiminen/poimiminen:
   - Vältä kutinaa mahdollisen infektion, musteen häviämisen tai arpeutumisen estämiseksi.

5. Hikoilu:
   - Pysy kaukana liiallisesta kosteudesta, joka voi haitata paranemista. Vältä intensiivistä harjoittelua ja saunomista muutaman viikon ajan.

6. Upottaminen veteen:
   - Vaikka suihkussa käyminen on hyväksyttävää, vältä uimista ja pitkäaikaista liottamista estääksesi bakteeri-infektion tai ennenaikaisen haalistumisen.

7. Tietyt ruoat:
   - Runsaasti sokeria ja rasvaa sisältävät ruoat voivat aiheuttaa tulehduksia ja häiritä paranemista. Valitse tasapainoinen ruokavalio, jossa on runsaasti omega-3-rasvahappoja ja terveellisiä rasvoja edistääksesi paranemista. Vältä pikaruokaa, lihajalosteita, makeisia ja alkoholia.