Milloin tatuointi paranee? - Inky Vibes Tattoo

Milloin tatuointi paranee?

Tatuoinnin jälkeen tatuoinnin näkyvä osa, ihon ulkokerros, paranee 2-3 viikossa. Vaikka se saattaa näyttää ulkopuolelta parantuneelta, voi kestää jopa 6 kuukautta, ennen kuin tatuoinnin alla oleva iho todella paranee. Suurien tatuointien paraneminen voi kestää kauemmin. Kuorien kuoriminen, riittämätön kosteuttaminen tai alkoholivoiteiden käyttö voi pidentää tätä prosessia entisestään.

TATUOINNIN PARANTAMINEN
Yleensä prosessi tapahtuu neljässä vaiheessa, mutta tatuoinnin hoito voi vaihdella hieman vaiheesta riippuen.

1 VIIKKO
Ensimmäinen vaihe on päivän 1 ja 6 välillä. Uusi tatuointisi on sidottu muutaman ensimmäisen tunnin ajan ja sen oletetaan olevan avoin haava. Kehosi voi reagoida punoituksella, turvotuksella, pistelyllä ja lievällä tulehduksella.

2 VIIKKOA
Tässä vaiheessa voi esiintyä ihottumaa ja kutinaa, ei syytä huoleen. Muste pysyy ehjänä, vaikka osa saattaa näyttää läikkyneen.
Yritä vastustaa kutinaa, yritä olla naarmuuntamatta niin paljon kuin mahdollista. Ammattimaisen tatuoijan tai lääkärin suosittelema kosteusvoide voi auttaa.

VIIKOT 3 JA 4
Tatuointisi saattaa alkaa kuivua ja kutinasi pitäisi olla poissa. Jos se ei ole hävinnyt ja punoitus on edelleen läsnä, tämä voi olla merkki tartunnan saaneesta tatuoinnistaTatuointisi voi näyttää vähemmän eloisalta kuin odotit, koska iholle on muodostunut kerros kuivaa ihoa.

2-6 KUUKAUDEN VÄLILLÄ
Tässä vaiheessa kutinan ja punoituksen pitäisi olla kokonaan poissa. Vaikka tatuointisi näyttäisi olevan täysin parantunut, siitä on huolehdittava. Tänä aikana sinun on suojattava tatuointi auringolta.