Sopiiko tatuointi allergikoille ja raskaana oleville?

Sopiiko tatuointi allergikoille ja raskaana oleville?

Saatat saada paljon neuvoja siitä, mitä tehdä ja mitä ei tehdä raskaana ollessasi. Tänä aikana sinun on täytynyt saada neuvoja, kuten välttää raakaa ruokaa, olla tekemättä äkillisiä liikkeitä ja harjoitella turvallisesti. Et kuitenkaan ehkä tiedä, onko tatuoinnin ottaminen turvallista raskauden aikana, koska se on ongelma, jota et ole aiemmin kohdannut. Vaikka tällä alalla ei ole tehty tarpeeksi tutkimusta, lääkärit eivät yleensä suosittele tatuoinnin ottamista raskauden aikana.

Vaikka ei voida sanoa, että tatuoinnin ottamista raskauden aikana tulisi välttää kokonaan, olisi oikein odottaa synnytystä tatuointia varten. Jos haluat ottaa tatuoinnin, olitpa raskaana tai et, ensimmäinen asia, johon sinun tulee kiinnittää huomiota, on tatuointistudion siisteys. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota siihen, käyttääkö tatuoija käsineitä ja varusteiden puhtautta.

Koska monia väriä antavia aineita ja musteita, koboltista kultaan, ruiskutetaan ihon alempiin kerroksiin pysyvän tatuoinnin yhteydessä, herkillä ihmisillä esiintyy allergisia reaktioita. Tatuoinnin jälkeen on odotettavissa lievää punoitusta ja turvotusta. Jos allerginen reaktio kuitenkin kehittyy, kutina, punoitus ja turvotus ovat paljon voimakkaampia, kestävät pitkään ja iho voi irrota ikään kuin se olisi kuumalla vedellä keitetty.

Väliaikaisia ​​tatuointeja laitetaan jopa lapsille loma-alueilla kesäkuukausina, koska ne näyttävät paljon viattomammilta kuin pysyvät tatuoinnit. Ei kuitenkaan ole harvinaista, että nämä tatuoinnit aiheuttavat allergisen reaktion. Väliaikaisissa tatuoinneissa käytettävään intialaiseen hennaan lisätään erilaisia ​​aineita, jotka nopeuttavat ihon imeytymistä ja tekevät siitä mustempaa. Se on erittäin voimakas allergeeni ja voi aiheuttaa erilaisia ​​yliherkkyysreaktioita, erityisesti allergisen ja ärsyttävän kosketusihottuman. Se aiheuttaa yleensä kutiavia, punaisia ​​ja turvottavia plakkeja tatuointialueella. Harvoin on raportoitu potilaita, joilla on vedellä täynnä olevia rakkuloita ja ihovaurioita, kuten palovammoja. Samaa ainetta löytyy myös hiusväristä, mikä aiheuttaa kutinaa, kirvelyä ja jopa turvotusta kasvoissa, joka ei kestä päiviä herkillä ihmisillä.

Allergisten ihmisten, erityisesti metalliallergioiden, tulee olla erittäin varovaisia ​​tatuoinnissa. Jos tatuointi on tarkoitus tehdä, on suositeltavaa tehdä laastari testi riskiaineilla, ainakin allergologin toimesta.

Search

Viimeisimmät blogiviestit

Suomen Tatuointihinnat

6 kuukautta ago, by admin

Jos otat tatuoinnin ollessasi laiha ja sen jälkeen lihoat tai lihot, vaurioituuko tatuointi?

6 kuukautta ago, by admin

Miten tatuoinnin poisto toimii?

6 kuukautta ago, by yakreb

Mitä on tatuoinnin peittäminen?

6 kuukautta ago, by admin

Galleria